Saniyede 2 milyar damla dakikada 152 metre baskı...
Xerox, IPEX’de yüksek görüntü kalitesi ve düşük baskı maliyeti sunan yeni sürekli form teknolojisini tanıttı.
Sürekli form tabanlı yeni baskı sistemi, 56 sabit yazıcı kafasındaki 49.000’den fazla püskürtücü delikten saniyede yaklaşık 2 milyar mürekkep damlası püskürtülebiliyor. Yeni teknoloji ile dakikada 152 metre baskı alınabiliyor.
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, İngiltere’nin Birmingham şehrinde, 18-25 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenen IPEX 2010 fuarında birçok yeni teknoloji tanıttı. Xerox’un IPEX’de ilk duyurusunu yaptığı yüksek teknolojili ürünler arasında yer alan, transpromoya yönelik tasarlanan renkli yüksek hızlı sürekli form teknolojisi sektörün yoğun ilgisini çekti. Üzerinde 2,000’den fazla patent olan Xerox’un sürekli form teknolojisi, Kanada Toronto’daki Xerox AR-GE laboratuarlarındaki bilim insanları tarafından geliştirildi.
Xerox’un yeni sürekli form teknolojisi, üzerindeki 56 sabit piezo-elektrik yazıcı kafalarındaki 49.000’den fazla püskürtücü delikten saniyede yaklaşık 2 milyar mürekkep damlası püskürtüyor. Her bir damlanın kağıt üzerindeki her piksele keskin bir şekilde yerleşmesini sağlayacak, dakikada 2,000’den fazla renk kombinasyonu üretiyor. Bobine baskı yapan bu yeni teknoloji ile düşük maliyetli hafif kağıtlarda bile dakikada 152,4 metre baskı alınabiliyor.
Düşük maliyetli kağıtlarda canlı görüntü kalitesi
Xerox’un yeni sürekli form baskı teknolojisi, herhangi bir ekleme yapılmamış, işlenmemiş kağıtlarda düşük maliyetle yüksek görüntü kalitesi sunuyor. Yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli ürünlerle kullanılabilen sürekli form baskı teknolojisi üzerinde, her bir jet püskürtücüsünü kontrol ederek hedefi şaşırmamayı sağlayan bir sensor içeriyor.
Xerox CTO ve Xerox Inovasyon Grup Başkanı Sophie Vanderbroek yeni sürekli form baskı teknolojisiyle ilgili; “Bu dijital üretim teknolojisi, bir araştırma ve mühendislik harikasıdır. Eşsiz, farklılaştırılmış mürekkep teknolojimiz; üretim sistemleri kullanan müşterilerimizin ihtiyaçlarına nasıl cevap verdiğimizi gösteren önemli bir örnektir” dedi.
InfoTrends Üretim Donanım Danışmanlık Hizmetleri Grup Direktörü Jim Hamilton ise “Xerox, grafik sanatlar pazarında toner bazlı teknolojilerde uzun zamandır lider olarak kabul ediliyor. Şimdi de, üretim grubundaki kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için sürekli form tabanlı teknolojilere ve entellektüel özelliklere yatırım yapıyor, bu alanda da liderliğe oynayacağına yönelik güçlü sinyaller veriyor” dedi.
Xerox Türkiye Üretim Sistemleri Grubu Pazarlama Müdürü Serra Yılmaz “Xerox, toner, katı mürekkep ve inkjet teknolojilerini içeren dünya çapında 55.000’in üzerinde patente sahip. Lansmanı yapılan teknoloji platformu toner, katı mürekkep ve inkjet teknolojilerin müşteriye sunduğu avantajlar gözönüne alınarak bu üç teknolojinin birleşiminden elde edilmiştir.
Kullanılan mürekkep polimerize reçine ve boya karışımı granüllü bir yapıya sahiptir. Teknolojiye inkjet denilmesinin sebebi ise kullanılan püskürtme sisteminden kaynaklanmaktadır. Bahsedilen teknoloji halihazırda kullanılan sıvı mürekkep teknolojisinden oldukça farklıdır. Medya kullanımında esneklik sağlayan, geri dönüşüm sertifikalı bu teknolojinin baskı sektöründe yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz” dedi.
Yeni sürekli form baskı sisteminin püskürttüğü milyarlarca damlacığın doğru yerde ve istenilen renkte oluşmasını sağlayan On Web Array(IOWA) adlı tarayıcı bir sensorü bulunuyor. Yeni teknoloji, işlenmemiş kâğıtlarda düşük maliyetle yüksek görüntü kalitesi sağlarken, kağıdı ıslatmayan bir formüle sahip üretim mürekkepleri de kullanılabiliyor.
1 Haziran 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kaan Akkuş. Yorumlarınızı bekliyorum ...
YanıtlaSil